پرایمر UPVC

پرایمر ها به خصوص پرایمر UPVC، اغلب بهترین گزینه برای بهبود چسبندگی هستند و کیفیت اتصال را بالا می‌برند. برای انتخاب پرایمر مناسب، شما نیاز به یک دانش حداقلی از انواع پرایمرها، ویژگی‌های آن‌ها و خلاصه‌ای از پروسه اعمال پرایمر دارید که در ادامه به آن‌ها می‌پردازیم.

به طور کلی سه نوع پرایمر در بازار وجود دارد : دسته اول آن‌هایی که مبتنی بر حلال MEK (قابل اشتعال) می‌باشند، دسته دوم آن‌هایی که دارای حلال‌های مبتنی بر DCN (غیر قابل اشتعال) هستند و دسته سوم دارای VOC کم یا صفر می‌باشند.

توجه نمایید که هنگام انتخاب پرایمر، طول دستگاه باید در نظر گرفته شود (به طور خاص، فاصله از ناحیه پرایمر زنی تا غلتک پرس). برای پرایمرهای مرسوم مانند MEK یا متیلن کلرید طول ناحیه پرایمینگ باید ۱.۵ تا ۲ متر باشد؛ در حالی که برای پرایمر اکولوژیکی مانند VOC (کم یا صفر)، طول باید بیشتر یا مساوی ۳.۵ متر باشد.

هنگام استفاده از پرایمرهای اکولوژیک پیشنهاد می شود مقدار مصرف آن در محدوده ۶-۱۰ گرم در متر مربع باقی بماند؛ مقادیر بالاتر ممکن است خشک شدن را غیرممکن ‌کند.

یکی دیگر از جنبه های مهم پرایمر زنی دمای محیط است که نباید کمتر از ۱۸ درجه سانتیگراد باشد. هنگامی که دمای پروفیل برای مثال در زمستان خیلی پایین است، پیشنهاد می‌شود پروفیل را بین ۱۸-۲۵ درجه سانتی گراد گرم کنید.

خشک کردن پرایمر و گرم کردن پروفیل:

توصیه می‌شود برای پرایمرهای مرسوم مانندMEK  از محل اعمال پرایمر بر روی پروفیل تا محل خشک کردن حداقل نیم متر و برای پرایمرهای اکولوژیکی مانند VOC  فاصله یک متر در نظر گرفته شود تا پرایمر به پروفیل نفوذ کند. در نظر داشته باشید که برای جلوگیری از تشکیل حباب، پرایمر باید کاملا خشک شود.

پس از اتصال روکش به پروفیل با لامپ‌های IR یا گرمکن بین ۴۵ تا ۵۵ درجه سانتیگراد، محصول باید گرم شود تا چسب بهترین شرایط را برای چسبندگی فیزیکی پیدا کند.

به منظور تضمین چسبندگی، توصیه می‌شود عمل پرس کردن را در زمانی که دما بین ۳۸ تا ۴۰ درجه سانتی گراد می باشد انجام دهید.

بعد از انجام رپینگ پروفیل کیفیت چسبندگی را با انجام آزمایش چسبندگی با لایه برداری دستی پس از ۲-۳ دقیقه از پایان فرآیند ارزیابی کنید. این تست سریع این امکان را فراهم می‌کند که با جدا کردن روکش از پروفیل پارامترهای مهم دخیل در فرآیند اتصال روکش به پروفیل را مورد بررسی قرار دهیم. اگر این فرآیند به درستی انجام شده باشد با حضور چسب روی روکش و پروفیل نشان داده می‌شود.

به این مقاله هم سر بزنید: استفاده از چسب های با کیفیت در بسته­‌بندی نوشیدنی‌­ها:  درپوش(کپ)، نی، کارتن

در ادامه توضیحات بالا، یادآوری می شود بهترین چسبندگی زمانی رخ می دهد که هم چسبندگی فیزیکی (که توسط سیستم انجام می‌شود) و هم یک چسبندگی شیمیایی (cross linking) ایجاد شود که اولی در خط تولید و دومی در هنگام ذخیره سازی اتفاق می‌افتد و به همین دلیل است که در حالت ایده‌آل، محصول نهایی باید ۱ یا ۲ روز در همان محیط کارخانه باقی بماند.

برای تکمیل فرآیند چسبندگی وجود رطوبت نسبی در محیط کار ضروری است. بنابراین برای نتیجه مطلوب، پیشنهاد می‌شود که پروفیل‌ها به مدت چهار روز (۲ روز قبل و ۲ روز پس از فرایند) در شرایط دمایی و رطوبت نسبی (RH ) مناسب نگهداری شوند.

امروزه صنعت پروفیل رپینگ به طور گسترده ای رقابتی شده و برای اطمینان از کیفیت محصول تولیدی لازم است برخی از ویژگی‌های کلیدی مواد و تجهیزات رپینگ را در نظر گرفت. در ادامه  برخی از ویژگی‌ها را بررسی می‌کنیم:

انتخاب مواد:

استفاده از مواد خوب به تنهایی کافی نیست، بلکه توجه به ترکیب مناسب از مواد و شرایط و نحوه استفاده نیز ضروری است. به عنوان مثال، فویل‌ها باید با توجه به آب و هوای حاکم بر محل نصب انتخاب شوند تا حداکثر مقاومت در برابر عوامل جوی (گرما، باران، برف، سرما و غیره) حاصل شود و چسب‌ها و پرایمرهای Hot Melt PUR ( چسب های گرما ذوب PUR) باید مطابق با عملکرد نهایی مورد انتظار انتخاب شوند.

پس از انتخاب مواد، پارامترهایی که در راهنمای فنی آورده شده، مانند پیش گرمایش پروفیل، دمای اعمال چسب (قسمت ذوب کننده و سر اعمال کننده)، تمیز کردن سر واحد ذوب، مقدار چسب، دمای پروفیل قبل از پرس کردن، فرآیند پرس و در نهایت تست‌های متعدد در خط تولید و پس از آن بر روی مواد نهایی (کنترل کیفیت) نیز مهم هستند.

پارامتر مهم دیگر مقدار رطوبت نسبی در ارتباط با دما است که برای داشتن رطوبت کافی برای تکمیل فرآیند چسبندگی چسب‌های Hot Melt PUR  ( چسب های گرما ذوب PUR)ضروری است.

 اعمال چسب پرایمر UPVC:

 اعمال چسب پرایمر UPVC

مرحله استفاده از چسب یکی از حساس‌ترین مراحل در فرآیند روکش کردن است و برای اطمینان از انجام صحیح آن باید به ویژگی‌های زیر توجه کرد:

دمای چسب Hot Melt PUR  در داخل مخزن ذوب باید بین ۱۰۰ تا ۱۴۰ درجه سانتی گراد (با توجه به میزان مصرف در ساعت) باقی بماند. به منظور تضمین طول عمر طولانی چسب، داخل قسمت‌های ذوب کننده از گاز بی اثر (نیتروژن) یا هوای بدون رطوبت پر می‌شود.

مقدار مصرف چسب برای پروفیل PVC و آلومینیوم باید ۳۵-۵۰ گرم در متر مربع باشد. معمولاً مخزن ذوب‌کننده روی کمترین دمای استاندارد و نازل روی بالاترین درجه استاندارد تنظیم می‌شود تا پایداری چسب ذوب شده (بدون افزایش ویسکوزیته) افزایش یابد.

در نظر داشته باشید که مقدار چسب پخش شده روی فویل باید به طور منظم بررسی شود تا با تنظیمات سیستم مطابقت داشته باشد.

یکی دیگر از جنبه‌های مهمی که باید در نظر گرفته شود، زمانی است که سیستم برای بیش از ۳۰-۵۰ دقیقه متوقف می‌شود (مثلاً برای تنظیم یا تغییر پروفیل). پایین آوردن دمای سیستم به ۸۰ درجه سانتیگراد برای افزایش پایداری چسب و تمیز نگه داشتن مخزن ذوب و لوله های حرارتی بسیار مهم است.

برای به دست آوردن یک پوشش یکنواخت و بدون خط، مهم است که محل اعمال چسب با تمیز کردن و تعویض منظم، مورد بررسی قرار گیرد. پس از خاموش کردن سیستم لازم است باقی مانده چسب موجود در نازل را تمیز کنید و فرصت دهید تا چسب باقی مانده در طول مسیر خارج شود و سپس با مقداری کاغذ سفت یا برس برنجی آن را را تمیز کنید. (برس برنجی بهترین انتخاب است زیرا به اندازه کافی برای پاکسازی سخت است اما نه آنقدر سخت که به  نازل آسیب برساند).

جمع بندی

استفاده از پرایمر مزایای زیادی را به دنبال دارد؛ با اینکه ضخامت این پرایمرها شاید در چند میکرومتر باشد، اما تاثیر آن‌ها بسیار محسوس است و نمی‌توان از آن‌ها چشم پوشی کرد؛ این پرایمرها علاوه بر بهبود اتصال و چسبندگی، دوام اتصال را نیز افزایش می‌دهند که خود یکی از چالش‌ها در صنعت چسب است.

در نهایت، پرایمر یک عامل کمکی مهم تقریبا نامرئی است که فرآیندهای تولید را برای شما پایدارتر و کارآمدتر می‌کند.

در صورتیکه قصد خرید پرایمر از برند جوات را دارید با ما در تماس باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *